Phone:0700 17 724

Download

Products

Liquid N:P:K 100% organic
запитай
за този продукт

TЕЧНА КОНЦЕНТРАЦИЯ НА БИОЛОГИЧЕН ТОР 2,84 лв. = 1000 кв.м

N:P:K + Fe + HME 10:10:10 e концентриран комплексен течен листен тор, съдържащ основните макро и микроелементи (свързани в хелатна форма) и с повишено съдържавие на желязо (Fe). Растенията използуват този елемент в малки количества, но през целия си вегетационен период. Той активира ензимите и катализира биосинтеза на хлорофил.

Съдържащото се в семената желязо може да задоволи нуждите на младото растение до появяването на първите същински листа. След това растението започва да го усвоява от хранителната среда, като с увеличаване размера на листната маса нуждата от него нараства. Желязото е слабо налично при варовити почви, при високо съдържание на мед и при високо pH. Недостигът му се изразява чрез пожълтяване на най-младите листа.

Основни хранителни вещества
N (азот)
10 тегл. % в амидна форма NH2
P2O5 (дифосфорен пентоксид)
10 тегл. % във водоразтворима форма
K2O (дикалиев оксид)
10 тегл. % във водноразтворима форма
Микроелементи (в тегл. %), свързани в хелатна форма
B (бор)0,030
Cu (мед)0,020
Mo (молибден)0,003
Zn (цинк)0,020
Mn (манган)
0,020
Mg (магнезий под формата на MgO)
0,025
Fe (желязо)
1,40
Приложение - за листно подхранване с цел повишаване добивите при:
Култура ФазаРазходна норма
Всички култури (за снабдяване с желязо)
1-2 пъти през вегетацията
(ранните приложения са по-ефективни)
400 - 500 мл/дка
Храстовидни плодове
1-2 пъти през вегетацията
(но не по време на цъфтеж)
400 - 500 мл/дка
Овощни култури
1-2 пъти от завръз за плодове до беритба400 - 500 мл/дка
Грозде1-2 пъти от разлистване (не по време на цъфтеж)400 - 500 мл/дка
Зеленчуци2-3 пъти през вегетацията300 - 400 мл/дка
Предназначение: концентриран комплексен течен листен тор, съдържащ основните макро и микроелементи (свързани в хелатна форма) и с повишено съдържание на желязо (Fe). Растенията използват този елемент в малки количества, но през целия си вегетационен период. Той активира ензимите и катализира биосинтеза на хлорофил. 
Съдържащото се в семената желязо може да задоволи нуждите на младото растение до появяването на първите същински листа. След това растението започва да го усвоява от хранителната среда, като с увеличаване размера на листната маса нуждата от него нараства.
Желязото е слабо налично при варовити почви, при високо съдържание на мед и при високо pH. Недостигът му се изразява чрез пожълтяване на най-младите листа.

Третирането с PowerSupply N:P:K  10 : 10 : 10 + HМЕ + Fe предотвратява и коригира желязната хлороза, тъй като може да покрие нуждите от желязо на всяко растение през всеки един стадии от неговото развитие. 
Специално се препоръчва за култури, които често страдат от желязна хлороза, като: дини, пъпеши, тикви, зеленчуци, мента (за всеки откос), фъстъци, зелен фасул, грах, маслини, лозя, памук и овощни насаждения.

Желая да бъда информиран
за предстоящи промени в цените: