Phone:0700 17 724

Download

Products

Liquid N:P:K+Cu+EDTA microelements
запитай
за този продукт

N:P:K+Cu+HME e концентриран комплексeн N-P-K течен тор, обогатен с микроелементи, свързани в хелатна форма и с повишено съдържание на мед (Cu). Тя се съдържа в тъканите на всички растения, нейната функция е свързана с най-сложните процеси в растителната клетка: дишането, фотосинтезата, синтезата на белтъците, въглехидратите и витамините, азотния и фосфорния обмен.

Медта повишава устойчивостта на растенията към високи и ниски температури и към гъбни и бактериални болести. Благоприятно е действието й върху устойчивостта на растенията на полягане. Този елемент е с ниско съдържание в песачливи, рохкави почви, при високо рН, при суша, студ и влага. Липсата на Мед се изразява чрез обърнати млади листа, спираловидни увиснали върхове на листата, (частично) празни пъпки /класове,лошо образуване на зърно, свити растения.

Основни хранителни вещества
N (азот)
10 тегл. % в амидна форма NH2
P2O5 (дифосфорен пентоксид)
10 тегл. % във водоразтворима форма
K2O (дикалиев оксид)
10 тегл. % във водноразтворима форма
Микроелементи (в тегл. %), свързани в хелатна форма
B (бор)0,030
Cu (мед)1,10
Mo (молибден)0,003
Zn (цинк)0,020
Mn (манган)
0,020
Mg (магнезий)
0,025
Fe (желязо)
0,060
Приложение - за листно подхранване с цел повишаване добивите при:
Култура ФазаРазходна норма
При всички култури (за снабдяване с мед)
1-2 пъти през вегетацията400 - 500 мл/дка
Житни култури
от 3-ти лист до братене400 - 500 мл/дка
Царевица
6-ти - 8-ми лист400 - 500 мл/дка
Слънчоглед1-2 третирания: 4-ти лист до образуване 
на стъблото
300 - 400 мл/дка
Грозде1-2 третирания от зелени леторасли
до оформянето на грозда
400 - 500 мл/дка
Предназначение: концентриран комплексeн N:P:K течен тор, обогатен с микроелементи, свързани в хелатна форма и с повишено съдържание на мед (Cu). Тя се съдържа в тъканите на всички растения, нейната функция е свързана с най-сложните процеси в растителната клетка: дишането, фотосинтезата, синтеза на белтъците, въглехидратите и витамините, азотния и фосфорния обмен.

Медта повишава устойчивостта на растенията към високи и ниски температури и към гъбни и бактериални болести. Благоприятно е действието й върху устойчивостта на растенията на полягане. Този елемент е с ниско съдържание в песъчливи, рохкави почви, при високо рН, при суша, студ и влага. 
Липсата на Мед се изразява чрез обърнати млади листа, спираловидни увиснали върхове на листата, (частично) празни пъпки /класове, лошо образуване на зърно, свити растения. Третирането с PowerSupply N:P:K  10 : 10 : 10 + HМЕ + Cu предотвратява и коригира този недостиг. 

Най-чувствителни към меден дефицит и най-добре реагиращи на листното подхранване с PowerSupply N:P:K  10 : 10 : 10 + HМЕ + Cu са зимната и пролетната пшеница, ечемик и белите сортове овес. При остра недостатъчност на този елемент те не изкласяват, а понякога и загиват.

Желая да бъда информиран
за предстоящи промени в цените: