Phone:0700 17 724

Download

Products

Liquid K:Mg:B 100% organic
запитай
за този продукт

Третирането с PowerSupply K – Mg + B + HМЕ повишава вегетативната и репродуктивната активност на културите, оптимизирайки хранителния баланс. Подобрява външния вид на декоративните растения. Има и лечебно действие срещу хранителни смущения при растенията.Изключително е подходящ за листно подхранване на: картофи, цвекло, кореноплодни и листни зеленчуци, домати, краставици, тютюн, череши, ябълки и цитроси.

Специално разработената модификация на PowerSupply K – Mg + B + HМЕ доставя необходимото количество калий и магнезий на третираните растения, в състава му е включен богат набор от микроелементи, свързани в хелатна форма и този течен тор е с повишено съдържание на бор.

Основни хранителни вещества
К (калий)
20 тегл. %
Mg (магнезий)
5 тегл. %
B (бор)2 тегл. %
Микроелементи (в тегл. %), свързани в хелатна форма
Cu (мед)0,020
Mo (молибден)0,003
Zn (цинк)0,020
Mn (манган)
0,020
Fe (желязо)
0,060
Култура ФазаРазходна норма
Житни култури
начало на братене400 - 500 мл/дка
Царевица
4 - 5 лист400 - 500 мл/дка
Горзде
втори цъфтеж400 - 500 мл/дка
Картофи
1-2 пъти от началото на фазата, при която
две съседни в реда растения започват
да се докосват
300 - 400 мл/дка
Рапица1-2 пъти между стадия на 6-и лист и
начало на стрелкуване
400 - 500 мл/дка
Слънчоглед2 пъти от стадия на четвъртото листо400 - 500 мл/дка
Зеленчуци1-2 пъти при достатъчно развита листна маса300 - 400 мл/дка
Специално разработената модификация на PowerSupply K – Mg + B + HМЕ доставя необходимото количество калий и магнезий на третираните растения, в състава му е включен богат набор от микроелементи, свързани в хелатна форма и този течен тор е с повишено съдържание на бор.

Третирането с PowerSupply K – Mg + B + HМЕ повишава вегетативната и репродуктивната активност на културите, оптимизирайки хранителния баланс. Подобрява външния вид на декоративните растения. Има и лечебно действие срещу хранителни смущения при растенията. Изключително е подходящ за листно подхранване на: картофи, цвекло, кореноплодни и листни зеленчуци, домати, краставици, тютюн, череши, ябълки и цитроси.

Калият играе важна роля за нормалното развитие на растенията: той участва в регулирането на водния режим – добре осигурените с този елемент растения не увяхват така лесно, преодоляват по-добре периодите на засушаване; активира голям брой ензими; засилва фотосинтезата и синтеза на протеини, захари, мазнини; прави растенията устойчиви на стрес. Недостигът му се изразява чрез некроза на листните върхове, основно на по-старите листа. При зърнените култури се намалява устойчивостта и имунитета им срещу болести.

Магнезият е слабо наличен в песачливи, киселинни почви, при студ и при влага. Той е от фундаментално значение за процеса на фотосинтеза. Липсата му се се изразява в: жълти и кафяви листа, които увяхват и умират, преждевременно остаряване на културата, изкривяване на дръжката, преждевременно
окапване на листата.

Борът – влияе върху обмена на растежните вещества, регулира преминаването на хранителните елементи през клетъчните стени, стимулира растежа на поленовата тръбичка и оплождането. Симптоми на недостиг са: отмиране на вегетационния връх, деформирани листа и некрози.

Желая да бъда информиран
за предстоящи промени в цените: