Phone:0700 17 724

Download

Products

Liquid N:P+B+EDTA microelements
запитай
за този продукт

PowerSupply N-P-B 7:13:5 + НМЕ е особеноподходящ за боролюбиви култури като слънчоглед, рапица, люцерна, детелина,цветно и брюкселско зеле, целина, ябълка, круша и други овощни култури, лоза, ягода,тютюн, памук, домати, моркови. Комплексен балансиран течен тор с високосъдържание на бор, подходящ за листноподхранване на боролюбиви култури и залечение на заболявания предизвиквани от липса или недостиг на този елемент.

PowerSupply N-P-B 7:13:5 + НМЕ съдържащ оптимален състав от основни хранителнивещества необходими за нормалното развитиена растенията и e обогатен с микроелементисвързани в хелатна форма

Основни хранителни вещества
N (азот)
7 тегл. % в амидна форма NH2
P2O5 (дифосфорен пентоксид)
13 тегл. % във водоразтворима форма
B (бор)
5 тегл. %
Микроелементи (в тегл. %), свързани в хелатна форма
Cu (мед)0,020
Mo (молибден)0,003
Zn (цинк)0,020
Mn (манган)
0,020
Mg (магнезий)
0,025
Fe (желязо)
0,060
Приложение - за листно подхранване с цел повишаване добивите при:

Култура ФазаРазходна норма
Слънчоглед
4 - 8 лист400 - 500 мл/дка
Рапица
след розетка - 5-6 лист и преди нарастване на страничните разклонения400 - 500 мл/дка
Зеленчуци
след разсаждане и второ приложение преди стопанска зрялост300 - 400 мл/дка
Овощнии3-кратно през вегетацията: първо третиране - след опадване на
венчелистчетата, а следващите - през 2-3 седмици
300 - 400 мл/дка
Борът съдейства за усвояването на всички налични хранителни елементи до най-отдалечените растежни точки и до формиращите се нови млади тъкани, Той спомага за опрашването на цветовете, стимулира развитието на коренната система, води до залагането на повече плодни пъпки и реси, зрялост в по-голям брой цветове, плодове, по-добра реколта и по-високо качество. При зеленчуците осигурява обилен цъфтеж и завръз, при лозите предпазва от изресяването, повишава захарността и ускорява зреенето, при царевицата озърняването на кочаните е пълно. Недостигът му се изразява чрез напукване на тъканите, умиране на вегетационните места, суха гнилост, лош цъфтеж, намален завърз на плодове.

PowerSupply N:P:B  7 : 13 : 5 + НМЕ е особенно е подходящ за боролюбиви култури като слънчоглед, рапица, люцерна, детелина, цветно и брюкселско зеле, целина, ябълка, круша и други овощни култури, лоза, ягода, тютюн, памук, домати и моркови.

Комплексен балансиран течен тор с високо съдържание на бор, подходящ за листно подхранване на боролюбиви култури и за лечение на заболявания предизвиквани от липса или недостиг на този елемент. 

PowerSupply N:P:B  7 : 13 : 5 + НМЕ съдържа оптимален състав от основни хранителни вещества необходими за нормалното развитие на растенията и e обогатен с микроелементи свързани в хелатна форма.

Азотът е незаменим хранителен елемент, необходим през цялата вегетация. Той играе важна роля при фотосинтезата, образуването на листна маса, формирането на плодовете, количеството и качеството на добива.

Фосфорът спомага за по-добрата покълняемост и за ускореното цъфтене и зреене на плодовете и зеленчуците. Подобрява вкуса им. Ускорява растежа на кореновата система на младите растения, повишава устойчивостта им към измръзване и суша. Отстранява негативното влияние на едностранното азотно торене. Най-много той се извлича от почвата в средата на вегетацията, когато се образува основния обем от вегетативната маса и се формира продукцията. При липсата му е налице слабо развита коренова система, дребни и засукани листа с бронзов или виолетов оттенък, силно намален и некачествен добив.

Желая да бъда информиран
за предстоящи промени в цените: