Национален телефон:0700 17 724

Изтеглете от

ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ РЕШЕНИЯ ОТ
АГРО.ЕКСПЕРТС
Виж повече
ПОЛЗА ОТ ЦЯЛОСТНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ
ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЛТУРИТЕ
Виж повече
ТЕЧЕН АЗОТЕН ТОР (UAN) Виж повече
ТЕХНОЛОГИИ НА ТОРЕНЕ 
С ТЕЧНИ ТОРОВЕ 
Виж повече
СЪВЕТИ И ПРЕПОРЪКИ 
ОТ АГРО.ЕКСПЕРТС 
Виж повече

Торове

Амониев нитрат (AH)
запитай
за този продукт

Амониев Нитрат е висококачествен гранулиран продукт, подходящ за всички видове култури и почви. Използва се при основното, предсеитбеното, присеитбеното и при подхранващото торене. Дава еднакво добри резултати при наторяване както на житни, бобови и окопни култури , така и на зеленчуци и трайни насаждения.

Амониев Нитрат (AN) съдържа 34,4 % азот (N).

Продуктът е произведен от "Агрополихим" АД , гр. Девня и се предлага в опаковки от полиетилен и полипропилен, в разфасовки от 50 кг и от 500 кг.

Състав
Спецификация
Общо съдържание на азот
мин. 34.4%
Съдържание на влага
макс. 0,3%
Гранули от 1 до 3 мм
макс. 98.0%
Гранули от 0 до 4 мм
макс. 0,5%
Гранули под 1 мм
макс.1,5%
Направените изследвания чрез изотопни методи показват, че от внесения с торовете азот, обикновено се използват от растенията от 35% до 50%. Около 20-30% от торовия азот се имобилизира от почвените микроорганизми.
Амониевата и амидната форма на азота се имобилизират в по-голяма степен от нитратната. 

Амониевия нитрат съдържа 33,5 – 34,4 % азот в амониева и нитратна форма. Той е основен азотен тор, на ниска цена масово познат на Българския пазар.

Минералният азот в почвата е представен главно от две форми – амониева и нитратна, които имат решаващо значение за храненето на растенията.

Нитратите са физиологично алкални торове.  Корените на растенията приемат по-бързо нитратния анион, отколкото калциевия и натриевия катион, поради което те алкализират почвата. Това им свойство ги прави по-подходящи за торене при кисели почви.

Амониевия нитрат има слабо физиологически кисела реакция. Растенията приемат по-интензивно нитратния, а след това и амониевия йон. Има и известна биологическа активност. Под влияние на нитрифициращите микроорганизми се образува азотна киселина. 

Амониевия нитрат се разтваря бързо в почвата. Той е универсален тор, подходящ за всички почви и култури. 

Амониевия нитрат е пожароопасен. При нагряване до 210° С или при смесване с някои странични вещества се разлага, като отделя азотни оксиди и кислород.
Желая да бъда информиран
за предстоящи промени в цените:

Новини

28 Юли
2015

Събиране на реколтата в България

Гледайте най-новото видео за работата на Агро.Експертс с дрон и за резултатите от прилагането на професионални и високотехнологични решения за обследване състоянието на земеделските земи, проследяване развитие ...

повече
27 Ное
2014

ЦЯЛОСТНИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЛТУРИТЕ

Цялостните технологии за отглеждане на културите включват препоръки за начина на обработка на дадените площи, сеитбооборот, подхранване сеитбени норми и грижи през вегетацията. След представяне на нужната ...

повече
30 Окт
2014

Течен азотен тор / UAN / Liquid UREA AMMONIA NITRATE

ВЪВЕДЕНИЕВОДНИ РАЗТВОРИ НА ПРОМИШЛЕНИ АЗОТНИ ТОРОВЕ Индустриалното производство на течни торове започва в САЩ в началото на 60-те години. През 1965 година консумацията на течни торове представлява вече 18% ( ок ...

повече
Към всички новини...