Национален телефон:0700 17 724

Изтеглете от

ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ РЕШЕНИЯ ОТ
АГРО.ЕКСПЕРТС
Виж повече
ПОЛЗА ОТ ЦЯЛОСТНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ
ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЛТУРИТЕ
Виж повече
ТЕЧЕН АЗОТЕН ТОР (UAN) Виж повече
ТЕХНОЛОГИИ НА ТОРЕНЕ 
С ТЕЧНИ ТОРОВЕ 
Виж повече
СЪВЕТИ И ПРЕПОРЪКИ 
ОТ АГРО.ЕКСПЕРТС 
Виж повече

Торове

Диамониев фосфат (DAP)
запитай
за този продукт

Диамониевият фосфат (DAP или диамофос) е комплексен висококачествен гранулиран продукт. Подходящ е за предсеитбено торене на зимни и пролетни култури при поливни условия. Подходящ е за торене на почви богати на калий. Съдържа 18% Азот (N) и 46% фосфор (P₂O₅) или общо 64% активно вещество.

Продуктът е произведен от "Агрополихим" АД , гр. Девня и се предлага в опаковки от полиетилен и полипропилен, в разфасовки от 50 кг и от 500 кг.

Състав
Спецификация
Общо Съдържание на Азот (N)
18 % ± 0.5 %
Съдържание на P2O5
46 % ± 0.5 %
Влага
1.5 макс
Гранулометричен състав: гранули от 1 до 5 мм
99 %
Ph в 10 % воден разтвор
7.0 мин

Диамониевият фосфат, подобно на МАП-а, се използва за предсеитбено торене на всички култури, както и за подхранване на растения с дълъг вегетационен период, а също и при поливни площи. Наличието на повече азот в диамофоса осигурява по-висока ефективност при предсеитбено торене на зимните житни култури.

Диамофосът е най-разпространеният фосфорен тор. Получава се чрез реакция между фосфорна киселина (P₂O₅) и амоняк (NH₃). Съдържа две амониеви молекули. В алкални почви, една от амониевите молекули в диамониевия фосфат се превръща в амоняк.
Препоръчва се да се внася в почви с ниво на pH над 7,5. При нива на pH по ниски от 7,5 агрономическия ефект остава същия като на моноамониевия фосфат. Несъпоставим е с други алкални химикали, поради това че неговите амониеви иони се превръщат в амоняк щом попаднат в среда с по-високо pH.

Едновременното високо съдържание на азот и фосфор в диамониевият фосфат 18%(N) и 46%(P₂O₅), намалява разходите за съхранение, транспорт и внасяне в почвата. Пример за това е, че в 100 кг диамофос приблизително се съдържат активни вещества, колкото в 100 кг троен суперфосфат и в 56 кг амониев нитрат. 
Желая да бъда информиран
за предстоящи промени в цените:

Новини

28 Юли
2015

Събиране на реколтата в България

Гледайте най-новото видео за работата на Агро.Експертс с дрон и за резултатите от прилагането на професионални и високотехнологични решения за обследване състоянието на земеделските земи, проследяване развитие ...

повече
27 Ное
2014

ЦЯЛОСТНИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЛТУРИТЕ

Цялостните технологии за отглеждане на културите включват препоръки за начина на обработка на дадените площи, сеитбооборот, подхранване сеитбени норми и грижи през вегетацията. След представяне на нужната ...

повече
30 Окт
2014

Течен азотен тор / UAN / Liquid UREA AMMONIA NITRATE

ВЪВЕДЕНИЕВОДНИ РАЗТВОРИ НА ПРОМИШЛЕНИ АЗОТНИ ТОРОВЕ Индустриалното производство на течни торове започва в САЩ в началото на 60-те години. През 1965 година консумацията на течни торове представлява вече 18% ( ок ...

повече
Към всички новини...