Национален телефон:0700 17 724

Изтеглете от

ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ РЕШЕНИЯ ОТ
АГРО.ЕКСПЕРТС
Виж повече
ПОЛЗА ОТ ЦЯЛОСТНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ
ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЛТУРИТЕ
Виж повече
ТЕЧЕН АЗОТЕН ТОР (UAN) Виж повече
ТЕХНОЛОГИИ НА ТОРЕНЕ 
С ТЕЧНИ ТОРОВЕ 
Виж повече
СЪВЕТИ И ПРЕПОРЪКИ 
ОТ АГРО.ЕКСПЕРТС 
Виж повече

Торове

Троен суперфосфат (TSP)
запитай
за този продукт

Тройният суперфосфат е висококачествен гранулиран тор с високо съдържание на P₂O₅. Подходящ е за торене на всички видове култури и почви. Използва се за основно и предсеитбено торене, като гранулометричния му състав позволява да се внася с комбинирани сеялки, едновременно със сеитбата. 

Съдържа приблизително 46% P₂O₅.

Продуктът е произведен от "Агрополихим" АД , гр. Девня и се предлага в опаковки от полиетилен и полипропилен, в разфасовки от 50 кг и от 500 кг.

Състав
Спецификация
Водо и цитрато- разтворим P₂O₅макс. 45,5%
Водоразтворим P₂O₅макс. 43,0%
Свободна фосфорна киселина като P₂O₅мин. 3,5%
Влага
макс. 4,0%
Гранулометрия: гранули от 1 до 5 мм
мин. 98,0%

Тройният суперфосфат е сиво-бял, хигроскопичен продукт със слаба миризма. Съдържа от 45,5% P₂O₅ и е един от най-масово прилаганите фосфорни торове при основната и предсеитбена обработка на почвите.

Фосфорът в тройния суперфосфат е основно под формата на лесноразтворим във вода монокалциев фосфат (91-92%), около 3-4% е като дикалциев фосфат и около 5%, като свободна фосфорна киселина, което го прави подходящ за торене при всички видове почви и селскостопански култури, като най-добър ефект има при прилагане в неутрални и алкални почви. Той спомага за ускоряване на растежа и развитието на кореновата система, повишава устойчивостта на растенията към измръзване, спомага за пълното усвояване на почвената влага като по този начин намалява вероятността от поражения върху растенията в периоди на засушаване, гарантира отпимално съотношение между зърно и слама, същевременно спомага за ускоряване процеса на усвояване на останалите хранителни вещества от почвата. 

Тройният суперфосфат е водоразтворим, бързодействащ фосфорен тор. Внасяният при торенето в почвата фосфор преминава чрез дифузия в течната фаза на почвата равномерно за период до 10 дни след внасянето. Отдаването на фосфорната храна се извършва в периметър на около 3 см от гранулите. Поради това тройният суперфосфат има оптимален ефект в почвения хоризонт, където се развива основната маса от кореновата система на културите. 
Желая да бъда информиран
за предстоящи промени в цените:

Новини

28 Юли
2015

Събиране на реколтата в България

Гледайте най-новото видео за работата на Агро.Експертс с дрон и за резултатите от прилагането на професионални и високотехнологични решения за обследване състоянието на земеделските земи, проследяване развитие ...

повече
27 Ное
2014

ЦЯЛОСТНИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЛТУРИТЕ

Цялостните технологии за отглеждане на културите включват препоръки за начина на обработка на дадените площи, сеитбооборот, подхранване сеитбени норми и грижи през вегетацията. След представяне на нужната ...

повече
30 Окт
2014

Течен азотен тор / UAN / Liquid UREA AMMONIA NITRATE

ВЪВЕДЕНИЕВОДНИ РАЗТВОРИ НА ПРОМИШЛЕНИ АЗОТНИ ТОРОВЕ Индустриалното производство на течни торове започва в САЩ в началото на 60-те години. През 1965 година консумацията на течни торове представлява вече 18% ( ок ...

повече
Към всички новини...