Национален телефон:0700 17 724

Изтеглете от

ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ РЕШЕНИЯ ОТ
АГРО.ЕКСПЕРТС
Виж повече
ПОЛЗА ОТ ЦЯЛОСТНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ
ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЛТУРИТЕ
Виж повече
ТЕЧЕН АЗОТЕН ТОР (UAN) Виж повече
ТЕХНОЛОГИИ НА ТОРЕНЕ 
С ТЕЧНИ ТОРОВЕ 
Виж повече
СЪВЕТИ И ПРЕПОРЪКИ 
ОТ АГРО.ЕКСПЕРТС 
Виж повече

Торове

N:P:K+HME 10:10:10 UNIVERSAL
запитай
за този продукт

ТЕЧНА КОНЦЕНТРАЦИЯ НА БИОЛОГИЧЕН ТОР

N:P:K+HME 10:10:10 UNIVERSAL е балансиран комплексен течен тор съдържащ основните хранителни макроелементи азот, фосфор и калий и е с високо съдържание на микроелементи в хелатна форма, отговарящо на хранителните изисквания на растенията.

Не съдържа хлориди и неразтворими компоненти, което го прави идеално приложим при листно и кореново подхранване, а също така и при процеса фертигация (съвременен метод за едновременно торене и напояване).

Основни хранителни вещества
N (азот)
10 тегл. % в амидна форма NH2
P2O5 (дифосфорен пентоксид)
10 тегл. % във водноразтворима форма
K2O (дикалиев оксид)10 тегл. % във водноразтворима форма
Микроелементи (в тегл. %), свързани в хелатна форма
B (бор)0,030
Cu (мед)0,020
Mo (молибден)0,003
Zn (цинк)0,020
Mn (манган)
0,020
Mg (магнезий)
0,025
Fe (желязо)
0,060
Приложение при следните разходни норми
Култура ФазаРазходна норма
Пшеница, ечемик, овес, ориз
"братене - изкласяване"400 - 500 мл/дка
Слънчоглед
"5 - 8 лист"400 - 500 мл/дка
Царевица
"5 - 6 лист (цъфтеж)"400 - 500 мл/дка
Тютютн
до ожиляване и през цялата вегетация300 - 400 мл/дка
Разсадипърви същински лист до разсаждане и преди пикиране200 - 300 мл/дка
Зеленчуцивсички фази през 7 - 15 дни200 - 300 мл/дка
Лозяранно напъпване до видим цъфтеж400 - 500 мл/дка
Овощни култури2-3 приложения през вегетацията
(с изключение на цъфтежа),
след цъфтеж и по време на формиране на плода
400 - 500 мл/дка
PowerSupply N:P:K 5:5:5 + HМЕ е подходящ за зърнени, зеленчукови и овощни култури, лозя, декоративни, фуражни и ливадни растения.
PowerSupply N:P:K 5:5:5 + HМЕ подобрява развитието на листна маса, пъпките и плодовете, укрепва и стабилизира кореновата система и води до оптимален растеж и развитие на цялото растение. Благодарение на балансираната си формула повишава устойчивостта на третираните култури към заболявания и стресови фактори и дава траен резултат върху добива и качеството, а не само визуален – първоначално позеленяване на културата.

• Листното торене с PowerSupply N:P:K 5:5:5 + HМЕ през вегетативните фази стимулира растежа и развитието на растенията и е предпоставка за получаването на високи добиви.

• Използването на PowerSupply N:P:K 5:5:5 + HМЕ през периода на формирането на репродуктивните органи пренасочва асимилати към нарастващите репродуктивни органи и се отразява положително на качеството на получената селскостопанска продукция.

Азотът – играе важна роля при фотосинтезата, образуването на листна маса, формирането на плодовете, количеството и качеството на добива. Растенията имат нужда от азот през цялата си вегетация.

Фосфорът – Спомага за по-добрата покълняемост и за ускореното цъфтене и зреене на плодовете и зеленчуците. Подобрява вкуса им. Ускорява растежа на кореновата система на младите растения, повишава устойчивостта на растенията към измръзване и суша. Отстранява негативното влияние на едностранното азотно торене.

Калият – Прави растенията по-устойчиви против болести и измръзване, допринася за развитието на восъчен слой на епидермиса, който предпазва от заболяване и загуба на вода, увеличава размерите и подобрява вкуса на плодовете.
Желая да бъда информиран
за предстоящи промени в цените:

Новини

28 Юли
2015

Събиране на реколтата в България

Гледайте най-новото видео за работата на Агро.Експертс с дрон и за резултатите от прилагането на професионални и високотехнологични решения за обследване състоянието на земеделските земи, проследяване развитие ...

повече
27 Ное
2014

ЦЯЛОСТНИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЛТУРИТЕ

Цялостните технологии за отглеждане на културите включват препоръки за начина на обработка на дадените площи, сеитбооборот, подхранване сеитбени норми и грижи през вегетацията. След представяне на нужната ...

повече
30 Окт
2014

Течен азотен тор / UAN / Liquid UREA AMMONIA NITRATE

ВЪВЕДЕНИЕВОДНИ РАЗТВОРИ НА ПРОМИШЛЕНИ АЗОТНИ ТОРОВЕ Индустриалното производство на течни торове започва в САЩ в началото на 60-те години. През 1965 година консумацията на течни торове представлява вече 18% ( ок ...

повече
Към всички новини...