Национален телефон:0700 17 724

Изтеглете от

ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ РЕШЕНИЯ ОТ
АГРО.ЕКСПЕРТС
Виж повече
ПОЛЗА ОТ ЦЯЛОСТНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ
ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЛТУРИТЕ
Виж повече
ТЕЧЕН АЗОТЕН ТОР (UAN) Виж повече
ТЕХНОЛОГИИ НА ТОРЕНЕ 
С ТЕЧНИ ТОРОВЕ 
Виж повече
СЪВЕТИ И ПРЕПОРЪКИ 
ОТ АГРО.ЕКСПЕРТС 
Виж повече

Торове

N:P:K+HME+B е комплексен балансиран течен тор, съдържащ макроелементи, микроелементи (свързани в хелатна форма) и допълнително обогатен с B (бор) елемент, който е необходим за растенията през цялата им вегетация.

Борът подпомага опрашването на цветовете и стимулира развитието на коренната система. Той води до залагането на повече плодни пъпки и реси, зрялоств по-голям брой цветове, плодове, по-добра реколта и по-високо качество. При зеленчуците осигурява обилен цъфтеж и завръз, при лозите предпазва от изресяването, повишава захарността и ускорява зреенето, при царевицата озърняването на кочаните е пълно.

Основни хранителни вещества
N (азот)
10 тегл. % в амидна форма NH2
P2O5 (дифосфорен пентоксид)
10 тегл. % във водоразтворима форма
K2O (дикалиев оксид)
10 тегл. % във водноразтворима форма
Микроелементи (в тегл. %), свързани в хелатна форма
B (бор)2,00
Cu (мед)0,020
Mo (молибден)0,003
Zn (цинк)0,020
Mn (манган)
0,020
Mg (магнезий под формата на MgO)
0,025
Fe (желязо)
0,060
Приложение - за листно подхранване с цел повишаване добивите при:
Култура ФазаРазходна норма
Слънчоглед
при еднократно пръскане
фаза "бутонизация"

при двукратно пръскане фаза "5-7 лист" и фаза "бутонизация"
600 - 700 мл/дка

300 - 400 мл/дка
Рапица
фаза "розетка" до цъфтеж400 - 500 мл/дка
Захарно цвекло
при форматиране на листна розетка400 - 500 мл/дка
Пиперпо време на цялата вегетация през 15-20 дни300 - 400 мл/дка
Зеленчуцислед разсаждане и по време на цялата вегетация през 15-20 дни200 - 300 мл/дка
Овошки1-2 третирания: първо след окапване на венчелистчетата,
а следващото след 2-3 седмици
400 - 500 мл/дка
За цъфтящи цветяпрез 10-15 дни200 - 300 мл/дка
PowerSupply N:P:K  10 : 10 : 10 + HМЕ + В предпазва и лекува болести и симптоми причинени от недостиг на бор, спомага засилването на растежа, формирането на повече листа и по-високи и здрави стъбла, ускорява растежа на прашниковата тръбичка, прорастването на прашеца, увеличава броя на цветовете и завързите, повишава плодообразуването.
Силна потребност от бор имат – слънчоглед, люцерна, захарно цвекло, памук, тютюн, зеле, хмел и мак.

Предназначение: комплексен балансиран течен тор, съдържащ макроелементи, микроелементи (свързани в хелатна форма) и допълнително обогатен с B (бор) елемент, който е необходим за растенията през цялата им вегетация. 

Борът подпомага опрашването на цветовете и стимулира развитието на коренната система. Той води до залагането на повече плодни пъпки и реси, зрялост в по-голям брой цветове, плодове, по- добра реколта и по-високо качество. 
При зеленчуците осигурява обилен цъфтеж и завръз, при лозите предпазва от изресяването, повишава захарността и ускорява зреенето, при царевицата озърняването на кочаните е пълно.

Борът е слабо наличен при песъчливи почви, при високо съдържание на азот или калций, при студ влага и суша. Недостигът на този елемент се изразява в умиране на вегетационните места, спиране развитието на старите и формирането на нови органи - стъбло, корени, пъпки, цветове. Листата пожълтяват, след което потъмняват, а дръжките им стават крехки. 
Недостиг на бор през периода на цъфтеж предизвиква нарушение в нормално развитие на прашеца и особено на завръзите, поради което голяма част от цветовете остават неоплодени и опадват.
Желая да бъда информиран
за предстоящи промени в цените:

Новини

28 Юли
2015

Събиране на реколтата в България

Гледайте най-новото видео за работата на Агро.Експертс с дрон и за резултатите от прилагането на професионални и високотехнологични решения за обследване състоянието на земеделските земи, проследяване развитие ...

повече
27 Ное
2014

ЦЯЛОСТНИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЛТУРИТЕ

Цялостните технологии за отглеждане на културите включват препоръки за начина на обработка на дадените площи, сеитбооборот, подхранване сеитбени норми и грижи през вегетацията. След представяне на нужната ...

повече
30 Окт
2014

Течен азотен тор / UAN / Liquid UREA AMMONIA NITRATE

ВЪВЕДЕНИЕВОДНИ РАЗТВОРИ НА ПРОМИШЛЕНИ АЗОТНИ ТОРОВЕ Индустриалното производство на течни торове започва в САЩ в началото на 60-те години. През 1965 година консумацията на течни торове представлява вече 18% ( ок ...

повече
Към всички новини...