Национален телефон:0700 17 724

Изтеглете от

ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ РЕШЕНИЯ ОТ
АГРО.ЕКСПЕРТС
Виж повече
ПОЛЗА ОТ ЦЯЛОСТНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ
ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЛТУРИТЕ
Виж повече
ТЕЧЕН АЗОТЕН ТОР (UAN) Виж повече
ТЕХНОЛОГИИ НА ТОРЕНЕ 
С ТЕЧНИ ТОРОВЕ 
Виж повече
СЪВЕТИ И ПРЕПОРЪКИ 
ОТ АГРО.ЕКСПЕРТС 
Виж повече

Торове

Teчен N:P:K+Fe+HME 10:10:10
запитай
за този продукт

TЕЧНА КОНЦЕНТРАЦИЯ НА БИОЛОГИЧЕН ТОР 2,84 лв. = 1000 кв.м

N:P:K + Fe + HME 10:10:10 e концентриран комплексен течен листен тор, съдържащ основните макро и микроелементи (свързани в хелатна форма) и с повишено съдържавие на желязо (Fe). Растенията използуват този елемент в малки количества, но през целия си вегетационен период. Той активира ензимите и катализира биосинтеза на хлорофил.

Съдържащото се в семената желязо може да задоволи нуждите на младото растение до появяването на първите същински листа. След това растението започва да го усвоява от хранителната среда, като с увеличаване размера на листната маса нуждата от него нараства. Желязото е слабо налично при варовити почви, при високо съдържание на мед и при високо pH. Недостигът му се изразява чрез пожълтяване на най-младите листа.

Основни хранителни вещества
N (азот)
10 тегл. % в амидна форма NH2
P2O5 (дифосфорен пентоксид)
10 тегл. % във водоразтворима форма
K2O (дикалиев оксид)
10 тегл. % във водноразтворима форма
Микроелементи (в тегл. %), свързани в хелатна форма
B (бор)0,030
Cu (мед)0,020
Mo (молибден)0,003
Zn (цинк)0,020
Mn (манган)
0,020
Mg (магнезий под формата на MgO)
0,025
Fe (желязо)
1,40
Приложение - за листно подхранване с цел повишаване добивите при:
Култура ФазаРазходна норма
Всички култури (за снабдяване с желязо)
1-2 пъти през вегетацията
(ранните приложения са по-ефективни)
400 - 500 мл/дка
Храстовидни плодове
1-2 пъти през вегетацията
(но не по време на цъфтеж)
400 - 500 мл/дка
Овощни култури
1-2 пъти от завръз за плодове до беритба400 - 500 мл/дка
Грозде1-2 пъти от разлистване (не по време на цъфтеж)400 - 500 мл/дка
Зеленчуци2-3 пъти през вегетацията300 - 400 мл/дка
Предназначение: концентриран комплексен течен листен тор, съдържащ основните макро и микроелементи (свързани в хелатна форма) и с повишено съдържание на желязо (Fe). Растенията използват този елемент в малки количества, но през целия си вегетационен период. Той активира ензимите и катализира биосинтеза на хлорофил. 
Съдържащото се в семената желязо може да задоволи нуждите на младото растение до появяването на първите същински листа. След това растението започва да го усвоява от хранителната среда, като с увеличаване размера на листната маса нуждата от него нараства.
Желязото е слабо налично при варовити почви, при високо съдържание на мед и при високо pH. Недостигът му се изразява чрез пожълтяване на най-младите листа.

Третирането с PowerSupply N:P:K  10 : 10 : 10 + HМЕ + Fe предотвратява и коригира желязната хлороза, тъй като може да покрие нуждите от желязо на всяко растение през всеки един стадии от неговото развитие. 
Специално се препоръчва за култури, които често страдат от желязна хлороза, като: дини, пъпеши, тикви, зеленчуци, мента (за всеки откос), фъстъци, зелен фасул, грах, маслини, лозя, памук и овощни насаждения.
Желая да бъда информиран
за предстоящи промени в цените:

Новини

28 Юли
2015

Събиране на реколтата в България

Гледайте най-новото видео за работата на Агро.Експертс с дрон и за резултатите от прилагането на професионални и високотехнологични решения за обследване състоянието на земеделските земи, проследяване развитие ...

повече
27 Ное
2014

ЦЯЛОСТНИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЛТУРИТЕ

Цялостните технологии за отглеждане на културите включват препоръки за начина на обработка на дадените площи, сеитбооборот, подхранване сеитбени норми и грижи през вегетацията. След представяне на нужната ...

повече
30 Окт
2014

Течен азотен тор / UAN / Liquid UREA AMMONIA NITRATE

ВЪВЕДЕНИЕВОДНИ РАЗТВОРИ НА ПРОМИШЛЕНИ АЗОТНИ ТОРОВЕ Индустриалното производство на течни торове започва в САЩ в началото на 60-те години. През 1965 година консумацията на течни торове представлява вече 18% ( ок ...

повече
Към всички новини...