Национален телефон:0700 17 724

Изтеглете от

ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ РЕШЕНИЯ ОТ
АГРО.ЕКСПЕРТС
Виж повече
ПОЛЗА ОТ ЦЯЛОСТНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ
ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЛТУРИТЕ
Виж повече
ТЕЧЕН АЗОТЕН ТОР (UAN) Виж повече
ТЕХНОЛОГИИ НА ТОРЕНЕ 
С ТЕЧНИ ТОРОВЕ 
Виж повече
СЪВЕТИ И ПРЕПОРЪКИ 
ОТ АГРО.ЕКСПЕРТС 
Виж повече

Торове

Teчен N:P:K+Cu+HME 10:10:10
запитай
за този продукт

N:P:K+Cu+HME e концентриран комплексeн N-P-K течен тор, обогатен с микроелементи, свързани в хелатна форма и с повишено съдържание на мед (Cu). Тя се съдържа в тъканите на всички растения, нейната функция е свързана с най-сложните процеси в растителната клетка: дишането, фотосинтезата, синтезата на белтъците, въглехидратите и витамините, азотния и фосфорния обмен.

Медта повишава устойчивостта на растенията към високи и ниски температури и към гъбни и бактериални болести. Благоприятно е действието й върху устойчивостта на растенията на полягане. Този елемент е с ниско съдържание в песачливи, рохкави почви, при високо рН, при суша, студ и влага. Липсата на Мед се изразява чрез обърнати млади листа, спираловидни увиснали върхове на листата, (частично) празни пъпки /класове,лошо образуване на зърно, свити растения.

Основни хранителни вещества
N (азот)
10 тегл. % в амидна форма NH2
P2O5 (дифосфорен пентоксид)
10 тегл. % във водоразтворима форма
K2O (дикалиев оксид)
10 тегл. % във водноразтворима форма
Микроелементи (в тегл. %), свързани в хелатна форма
B (бор)0,030
Cu (мед)1,10
Mo (молибден)0,003
Zn (цинк)0,020
Mn (манган)
0,020
Mg (магнезий)
0,025
Fe (желязо)
0,060
Приложение - за листно подхранване с цел повишаване добивите при:
Култура ФазаРазходна норма
При всички култури (за снабдяване с мед)
1-2 пъти през вегетацията400 - 500 мл/дка
Житни култури
от 3-ти лист до братене400 - 500 мл/дка
Царевица
6-ти - 8-ми лист400 - 500 мл/дка
Слънчоглед1-2 третирания: 4-ти лист до образуване 
на стъблото
300 - 400 мл/дка
Грозде1-2 третирания от зелени леторасли
до оформянето на грозда
400 - 500 мл/дка
Предназначение: концентриран комплексeн N:P:K течен тор, обогатен с микроелементи, свързани в хелатна форма и с повишено съдържание на мед (Cu). Тя се съдържа в тъканите на всички растения, нейната функция е свързана с най-сложните процеси в растителната клетка: дишането, фотосинтезата, синтеза на белтъците, въглехидратите и витамините, азотния и фосфорния обмен.

Медта повишава устойчивостта на растенията към високи и ниски температури и към гъбни и бактериални болести. Благоприятно е действието й върху устойчивостта на растенията на полягане. Този елемент е с ниско съдържание в песъчливи, рохкави почви, при високо рН, при суша, студ и влага. 
Липсата на Мед се изразява чрез обърнати млади листа, спираловидни увиснали върхове на листата, (частично) празни пъпки /класове, лошо образуване на зърно, свити растения. Третирането с PowerSupply N:P:K  10 : 10 : 10 + HМЕ + Cu предотвратява и коригира този недостиг. 

Най-чувствителни към меден дефицит и най-добре реагиращи на листното подхранване с PowerSupply N:P:K  10 : 10 : 10 + HМЕ + Cu са зимната и пролетната пшеница, ечемик и белите сортове овес. При остра недостатъчност на този елемент те не изкласяват, а понякога и загиват.
Желая да бъда информиран
за предстоящи промени в цените:

Новини

28 Юли
2015

Събиране на реколтата в България

Гледайте най-новото видео за работата на Агро.Експертс с дрон и за резултатите от прилагането на професионални и високотехнологични решения за обследване състоянието на земеделските земи, проследяване развитие ...

повече
27 Ное
2014

ЦЯЛОСТНИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЛТУРИТЕ

Цялостните технологии за отглеждане на културите включват препоръки за начина на обработка на дадените площи, сеитбооборот, подхранване сеитбени норми и грижи през вегетацията. След представяне на нужната ...

повече
30 Окт
2014

Течен азотен тор / UAN / Liquid UREA AMMONIA NITRATE

ВЪВЕДЕНИЕВОДНИ РАЗТВОРИ НА ПРОМИШЛЕНИ АЗОТНИ ТОРОВЕ Индустриалното производство на течни торове започва в САЩ в началото на 60-те години. През 1965 година консумацията на течни торове представлява вече 18% ( ок ...

повече
Към всички новини...