Национален телефон:0700 17 724

Изтеглете от

ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ РЕШЕНИЯ ОТ
АГРО.ЕКСПЕРТС
Виж повече
ПОЛЗА ОТ ЦЯЛОСТНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ
ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЛТУРИТЕ
Виж повече
ТЕЧЕН АЗОТЕН ТОР (UAN) Виж повече
ТЕХНОЛОГИИ НА ТОРЕНЕ 
С ТЕЧНИ ТОРОВЕ 
Виж повече
СЪВЕТИ И ПРЕПОРЪКИ 
ОТ АГРО.ЕКСПЕРТС 
Виж повече

Торове

Третирането с PowerSupply K – Mg + B + HМЕ повишава вегетативната и репродуктивната активност на културите, оптимизирайки хранителния баланс. Подобрява външния вид на декоративните растения. Има и лечебно действие срещу хранителни смущения при растенията.Изключително е подходящ за листно подхранване на: картофи, цвекло, кореноплодни и листни зеленчуци, домати, краставици, тютюн, череши, ябълки и цитроси.

Специално разработената модификация на PowerSupply K – Mg + B + HМЕ доставя необходимото количество калий и магнезий на третираните растения, в състава му е включен богат набор от микроелементи, свързани в хелатна форма и този течен тор е с повишено съдържание на бор.

Основни хранителни вещества
К (калий)
20 тегл. %
Mg (магнезий)
5 тегл. %
B (бор)2 тегл. %
Микроелементи (в тегл. %), свързани в хелатна форма
Cu (мед)0,020
Mo (молибден)0,003
Zn (цинк)0,020
Mn (манган)
0,020
Fe (желязо)
0,060
Култура ФазаРазходна норма
Житни култури
начало на братене400 - 500 мл/дка
Царевица
4 - 5 лист400 - 500 мл/дка
Горзде
втори цъфтеж400 - 500 мл/дка
Картофи
1-2 пъти от началото на фазата, при която
две съседни в реда растения започват
да се докосват
300 - 400 мл/дка
Рапица1-2 пъти между стадия на 6-и лист и
начало на стрелкуване
400 - 500 мл/дка
Слънчоглед2 пъти от стадия на четвъртото листо400 - 500 мл/дка
Зеленчуци1-2 пъти при достатъчно развита листна маса300 - 400 мл/дка
Специално разработената модификация на PowerSupply K – Mg + B + HМЕ доставя необходимото количество калий и магнезий на третираните растения, в състава му е включен богат набор от микроелементи, свързани в хелатна форма и този течен тор е с повишено съдържание на бор.

Третирането с PowerSupply K – Mg + B + HМЕ повишава вегетативната и репродуктивната активност на културите, оптимизирайки хранителния баланс. Подобрява външния вид на декоративните растения. Има и лечебно действие срещу хранителни смущения при растенията. Изключително е подходящ за листно подхранване на: картофи, цвекло, кореноплодни и листни зеленчуци, домати, краставици, тютюн, череши, ябълки и цитроси.

Калият играе важна роля за нормалното развитие на растенията: той участва в регулирането на водния режим – добре осигурените с този елемент растения не увяхват така лесно, преодоляват по-добре периодите на засушаване; активира голям брой ензими; засилва фотосинтезата и синтеза на протеини, захари, мазнини; прави растенията устойчиви на стрес. Недостигът му се изразява чрез некроза на листните върхове, основно на по-старите листа. При зърнените култури се намалява устойчивостта и имунитета им срещу болести.

Магнезият е слабо наличен в песачливи, киселинни почви, при студ и при влага. Той е от фундаментално значение за процеса на фотосинтеза. Липсата му се се изразява в: жълти и кафяви листа, които увяхват и умират, преждевременно остаряване на културата, изкривяване на дръжката, преждевременно
окапване на листата.

Борът – влияе върху обмена на растежните вещества, регулира преминаването на хранителните елементи през клетъчните стени, стимулира растежа на поленовата тръбичка и оплождането. Симптоми на недостиг са: отмиране на вегетационния връх, деформирани листа и некрози.
Желая да бъда информиран
за предстоящи промени в цените:

Новини

28 Юли
2015

Събиране на реколтата в България

Гледайте най-новото видео за работата на Агро.Експертс с дрон и за резултатите от прилагането на професионални и високотехнологични решения за обследване състоянието на земеделските земи, проследяване развитие ...

повече
27 Ное
2014

ЦЯЛОСТНИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЛТУРИТЕ

Цялостните технологии за отглеждане на културите включват препоръки за начина на обработка на дадените площи, сеитбооборот, подхранване сеитбени норми и грижи през вегетацията. След представяне на нужната ...

повече
30 Окт
2014

Течен азотен тор / UAN / Liquid UREA AMMONIA NITRATE

ВЪВЕДЕНИЕВОДНИ РАЗТВОРИ НА ПРОМИШЛЕНИ АЗОТНИ ТОРОВЕ Индустриалното производство на течни торове започва в САЩ в началото на 60-те години. През 1965 година консумацията на течни торове представлява вече 18% ( ок ...

повече
Към всички новини...