Национален телефон:0700 17 724

Изтеглете от

ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ РЕШЕНИЯ ОТ
АГРО.ЕКСПЕРТС
Виж повече
ПОЛЗА ОТ ЦЯЛОСТНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ
ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЛТУРИТЕ
Виж повече
ТЕЧЕН АЗОТЕН ТОР (UAN) Виж повече
ТЕХНОЛОГИИ НА ТОРЕНЕ 
С ТЕЧНИ ТОРОВЕ 
Виж повече
СЪВЕТИ И ПРЕПОРЪКИ 
ОТ АГРО.ЕКСПЕРТС 
Виж повече

Торове

Течен N:Р:К+HМЕ 5:20:25
запитай
за този продукт

PowerSupply N-Р-К 5:20:25 + HМЕ е специално разработена модификация съдържаща амиден азот, водоразтворими калий и фосфор с висока концентрация и микроелементи свързани в хелатна форма за листно приложение, предназначен е за фаза узряване на плодовете, тъй като съдейства за натрупване на захари, ускорява узряването и подобрява оцветяването, качеството и съхраняемостта им.

Чрез PowerSupply N:P:K 5 : 20 : 25 + HМЕ се осигурява ефикасен прием на хранителни вещества и добра поносимост от културите. Високото процентно съдържание на калий и фосфор го прави незаменим при подхранването на куртурите и осигурява продукция с високо качество.

Основни хранителни вещества
N (азот)
5 тегл. % (в амидна форма NH2)
P2O2 (дифосфорен пентоксид)
20 тегл. % във водоразтворима форма
K2O (дикалиев оксид)
25 тегл. % във водоразтворима форма
Микроелементи (в тегл. %), свързани в хелатна форма
B (бор)
0,030
Cu (мед)0,020
Mo (молибден)0,003
Zn (цинк)0,020
Mn (манган)
0,020
Mg (магнезий под формата на MgO)
0,025
Fe (желязо)
0,060
Приложение: 
Третирането е с цел плодонаддаване – следцъфтежно 300 – 400 мл/дка
Калият регулира дейността на голям брой ензими и косвено участва във всички жизненоважни процеси. Особено е необходим за регулиране на водния режим на културите. Запасените с калий растения са устойчиви на засушаване и други неблагоприятни условия. 
При недостиг на този елемент се наблюдават смущения в растежа, пожълтяване и покафеняване краищата на старите листа и увяхване. Влошаване качеството на продукцията. При зърнените култури се намалява устойчивостта и имунитета срещу болести.

Чрез PowerSupply N:P:K  5 : 20 : 25 + HМЕ се осигурява ефикасен прием на хранителни вещества и добра поносимост от културите. Високото процентно съдържание на калий и фосфор го прави незаменим при подхранването на куртурите и осигурява продукция с високо качество.

PowerSupply N:P:K  5 : 20 : 25 + HМЕ е специално разработена модификация съдържаща амиден азот, водоразтворими калий и фосфор с висока концентрация и микроелементи свързани в хелатна форма за листно приложение, предназначен е за фаза узряване на плодовете, тъй като съдейства за натрупване на захари, ускорява узряването и подобрява оцветяването, качеството и съхраняемостта им.

Фосфорът е с ниско съдържание в киселинни или силно алкални (варовити) почви, както и в такива с по-бедно съдържание на хумус и при студ и прекомерна влага. Той е много важен за нормалното развитие на растенията тъй-като участва в жизненоважни процеси, а освен това е и съставна част на цветовете, плодовете и семената. Стимулира растежа на корените и влияе на устойчивостта на посева към болести и неблагоприятни природни условия. 
Признаци на недостиг на този елемент са: забавен растеж, недоразвити корени, забавено братене, цъфтеж и узряване. Листата са с тъмнозелен цвят с бронзов отенък. Недостигът на фосфор се изразява и с по-малко и по-дребни грудки при картофите, малки, тъмнозелени млади листа, дребни растения, червено оцветяване по стъблата и листата, лошо качество на плода и намалена трайност.
Желая да бъда информиран
за предстоящи промени в цените:

Новини

28 Юли
2015

Събиране на реколтата в България

Гледайте най-новото видео за работата на Агро.Експертс с дрон и за резултатите от прилагането на професионални и високотехнологични решения за обследване състоянието на земеделските земи, проследяване развитие ...

повече
27 Ное
2014

ЦЯЛОСТНИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЛТУРИТЕ

Цялостните технологии за отглеждане на културите включват препоръки за начина на обработка на дадените площи, сеитбооборот, подхранване сеитбени норми и грижи през вегетацията. След представяне на нужната ...

повече
30 Окт
2014

Течен азотен тор / UAN / Liquid UREA AMMONIA NITRATE

ВЪВЕДЕНИЕВОДНИ РАЗТВОРИ НА ПРОМИШЛЕНИ АЗОТНИ ТОРОВЕ Индустриалното производство на течни торове започва в САЩ в началото на 60-те години. През 1965 година консумацията на течни торове представлява вече 18% ( ок ...

повече
Към всички новини...