Национален телефон:0700 17 724

Изтеглете от

ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ РЕШЕНИЯ ОТ
АГРО.ЕКСПЕРТС
Виж повече
ПОЛЗА ОТ ЦЯЛОСТНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ
ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЛТУРИТЕ
Виж повече
ТЕЧЕН АЗОТЕН ТОР (UAN) Виж повече
ТЕХНОЛОГИИ НА ТОРЕНЕ 
С ТЕЧНИ ТОРОВЕ 
Виж повече
СЪВЕТИ И ПРЕПОРЪКИ 
ОТ АГРО.ЕКСПЕРТС 
Виж повече

Торове

Teчен N:P:B+НМЕ 7:13:5
запитай
за този продукт

PowerSupply N-P-B 7:13:5 + НМЕ е особеноподходящ за боролюбиви култури като слънчоглед, рапица, люцерна, детелина,цветно и брюкселско зеле, целина, ябълка, круша и други овощни култури, лоза, ягода,тютюн, памук, домати, моркови. Комплексен балансиран течен тор с високосъдържание на бор, подходящ за листноподхранване на боролюбиви култури и залечение на заболявания предизвиквани от липса или недостиг на този елемент.

PowerSupply N-P-B 7:13:5 + НМЕ съдържащ оптимален състав от основни хранителнивещества необходими за нормалното развитиена растенията и e обогатен с микроелементисвързани в хелатна форма

Основни хранителни вещества
N (азот)
7 тегл. % в амидна форма NH2
P2O5 (дифосфорен пентоксид)
13 тегл. % във водоразтворима форма
B (бор)
5 тегл. %
Микроелементи (в тегл. %), свързани в хелатна форма
Cu (мед)0,020
Mo (молибден)0,003
Zn (цинк)0,020
Mn (манган)
0,020
Mg (магнезий)
0,025
Fe (желязо)
0,060
Приложение - за листно подхранване с цел повишаване добивите при:

Култура ФазаРазходна норма
Слънчоглед
4 - 8 лист400 - 500 мл/дка
Рапица
след розетка - 5-6 лист и преди нарастване на страничните разклонения400 - 500 мл/дка
Зеленчуци
след разсаждане и второ приложение преди стопанска зрялост300 - 400 мл/дка
Овощнии3-кратно през вегетацията: първо третиране - след опадване на
венчелистчетата, а следващите - през 2-3 седмици
300 - 400 мл/дка
Борът съдейства за усвояването на всички налични хранителни елементи до най-отдалечените растежни точки и до формиращите се нови млади тъкани, Той спомага за опрашването на цветовете, стимулира развитието на коренната система, води до залагането на повече плодни пъпки и реси, зрялост в по-голям брой цветове, плодове, по-добра реколта и по-високо качество. При зеленчуците осигурява обилен цъфтеж и завръз, при лозите предпазва от изресяването, повишава захарността и ускорява зреенето, при царевицата озърняването на кочаните е пълно. Недостигът му се изразява чрез напукване на тъканите, умиране на вегетационните места, суха гнилост, лош цъфтеж, намален завърз на плодове.

PowerSupply N:P:B  7 : 13 : 5 + НМЕ е особенно е подходящ за боролюбиви култури като слънчоглед, рапица, люцерна, детелина, цветно и брюкселско зеле, целина, ябълка, круша и други овощни култури, лоза, ягода, тютюн, памук, домати и моркови.

Комплексен балансиран течен тор с високо съдържание на бор, подходящ за листно подхранване на боролюбиви култури и за лечение на заболявания предизвиквани от липса или недостиг на този елемент. 

PowerSupply N:P:B  7 : 13 : 5 + НМЕ съдържа оптимален състав от основни хранителни вещества необходими за нормалното развитие на растенията и e обогатен с микроелементи свързани в хелатна форма.

Азотът е незаменим хранителен елемент, необходим през цялата вегетация. Той играе важна роля при фотосинтезата, образуването на листна маса, формирането на плодовете, количеството и качеството на добива.

Фосфорът спомага за по-добрата покълняемост и за ускореното цъфтене и зреене на плодовете и зеленчуците. Подобрява вкуса им. Ускорява растежа на кореновата система на младите растения, повишава устойчивостта им към измръзване и суша. Отстранява негативното влияние на едностранното азотно торене. Най-много той се извлича от почвата в средата на вегетацията, когато се образува основния обем от вегетативната маса и се формира продукцията. При липсата му е налице слабо развита коренова система, дребни и засукани листа с бронзов или виолетов оттенък, силно намален и некачествен добив.
Желая да бъда информиран
за предстоящи промени в цените:

Новини

28 Юли
2015

Събиране на реколтата в България

Гледайте най-новото видео за работата на Агро.Експертс с дрон и за резултатите от прилагането на професионални и високотехнологични решения за обследване състоянието на земеделските земи, проследяване развитие ...

повече
27 Ное
2014

ЦЯЛОСТНИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЛТУРИТЕ

Цялостните технологии за отглеждане на културите включват препоръки за начина на обработка на дадените площи, сеитбооборот, подхранване сеитбени норми и грижи през вегетацията. След представяне на нужната ...

повече
30 Окт
2014

Течен азотен тор / UAN / Liquid UREA AMMONIA NITRATE

ВЪВЕДЕНИЕВОДНИ РАЗТВОРИ НА ПРОМИШЛЕНИ АЗОТНИ ТОРОВЕ Индустриалното производство на течни торове започва в САЩ в началото на 60-те години. През 1965 година консумацията на течни торове представлява вече 18% ( ок ...

повече
Към всички новини...